sâmbătă, 16 iunie 2012

Dana Dorian: Omul ce schimbă destine!

Indiferent unde îţi arunci privirile în zilele noastre, găseşti peste tot cântăreţi, actori, scriitori şi artişti de tot felul. Dar te-ai întrebat vreodată cum sau cine îi ajută să-şi urmeze chemarea? Dana Dorian este unul dintre aceşti oameni deosebiţi, care ne arată cum îi călăuzeşte pe cei aflaţi la începutul drumului artistic, iar în acelaşi timp, îşi trăieşte viaţa exact aşa cum îşi doreşte: cu optimism, simţ critic şi o doză inconfundabilă de umor. 

Muzica a însoţit-o chiar de la începutul vieții, când mama ei a dat-o la şcoala de muzică, iar Chopin şi Rahmaninov i-au fost idolii spre care a privit mereu cu o admiraţie aproape dumnezeiască. Treptat însă a renunţat la pian şi la poziţia de solistă într-o trupă a lui Marin Petrache Pechea şi a început să predea. Compania de Artişti "Dorian's Art"¸ înfiinţată în anul 2005 din dorinţa de a promova talentele adevărate, îi aduce cele mai mari bucurii chiar şi astăzi, iar toţi cei care i-au fost elevi sunt copiii ei de suflet.


Dana Dorian ne dezvăluie într-un interviu, cu multă sinceritate, părţile mai puţin cunoscute ale vieţii ei: regretul că nu a terminat Facultatea de Teatru, nesiguranţele şi emoţiile pe care le-a avut odată cu scrierea primei piese de teatru şi a primului roman, viziunea ei atât de clară şi simplă despre dragoste, căsnicie şi rolul pe care a căutat să-l îndeplinească cât mai bine de fiecare dată – rolul de fiică, iubită, soţie, mamă şi femeie. 


Pe cât de sensibilă şi de blândă pare să fie atunci când vorbeşte despre experienţele care au marcat-o, pe atât de tranşantă şi de dură este Dana când explică neajunsurile din showbiz-ul românesc, nedreptăţile prin care artiştii adevăraţi trec zilnic doar pentru că nu vor să-şi compromită valorile precum toate celelalte vedete fără talent, fără viitor şi fără bun-simţ care apar zilnic în presa de scandal.

Așadar, vă invit să citiți un interviu exceptional cu Dana Dorian, realizat de Alice Nastase Buciuta și Corina Stoica pentru Marea Dragoste: Dana Dorian: Sunt prea putine cantarete in Romania si mult prea multe vedete.

Indiferent ce faţetă a Danei Dorian avem ocazia să cunoaştem, un lucru este sigur: dedicaţia, dorința, pasiunea, talentul şi munca asiduă, uneori sisifică, încă mai pot fi un exemplu pentru noi toţi şi nici nu trebuie să căutăm prea departe pe cineva, căci o avem pe Dana, care să întrunească toate aceste calităţi remarcabile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu