vineri, 12 aprilie 2013

Music'sCool - The coolest school in town.



Music’sCool reprezinta primul proiect al Amindei Nomade, concurentă la Vocea României sezonul 1 în echipa Loredana,  în vederea înfinţării unei şcoli profesioniste de muzică în Cluj. După cum îi spune şi titlul Cea mai cool şcoală de muzică din Cluj. 

Music’sCool a luat naştere pe 13 decembrie 2012, după ce în luna Mai a aceluiaş an Aminda a pornit Atelierul de Voce, unde s-a adunat o gașcă excelentă de oameni pasionați de cântat.  Pentru unii a pornit doar ca un refugiu din cotidian, pentru alții a însemnat dezvoltare personală, dar la final toți au rămas surprinși de evoluția lor pe parcursul celor 10 săptămâni petrecute împreună.

Şi uite cum toţi plecat în vacanța de vară, timp în care ideile Amindei au început să curgă. Undeva pe malul mării s-a născut Music’sScool. “Mi-am adus aminte de copilăria mea, de după-amiezele petrecute la Școala de Muzică și mi-am dat seama că nu există o școală modernă în Cluj, care să preia totuși din principiile sau materiile școlilor clasice. Până acum chitara electrică se învăța la ore private, profesori de canto modern – deci modern, nu de muzică ușoară – lucrau și ei acasă, iar teoria muzicii contemporane, cea pe care o ascultăm noi astăzi, era dată din gură-n gură și adaptată…ca din gură-n gură. Bun, păi atunci ia să înfăptuim noi treaba asta cu teoria învățată pe partituri moderne, să facem și câteva ore de canto în privat și să punem la dispoziția studenților cei mai buni instrumentiști din Cluj pentru a-i învăța să cânte frumos – toate astea într-un cadru organizat.
De la idee până la practică am trecut prin multe: consultații cu juriști și contabili, conceperea și structurarea cursurilor, arvunirea membrilor echipei după experiență, studii și caracter sau idei de colaborare sau brainstorminguri pe marketing.

Zis şi făcut. Ajunsă la finalul pregăririlor i-a naştere Music’sCool
- Atelierul de Voce a devenit Music’sCool
- Atelierul de Vorbire s-a transformat în Speaking’sCool

Music’sCool reprezintă prima instituţie în formă de şcoală de muzică clasică, dar cu predare modernă. Tot ce se învaţă la ei - teorie, canto, instrument - e aplicat la muzica ultimului secol şi adaptat la orientarea şi gusturile cursanţilor. Complicat şi greuţ ce fac ei,  dar foarte frumos şi de apreciat.  Înainte de toate ei formează o comunitate frumoasa de amatori pasionaţi şi artişti.

După cum spun şi ei “fiecare voce are un caracter aparte – de la timbru până la ambitus, de la atitudine la personalitatea care transpare prin modul în care cântăm. Tehnicile vocale au doar rolul de a ne susține unicitatea, nu de a o îngropa. Noi, aici la Music’sCool, credem în frumusețea diversității. Am acumulat destulă experiență și cultură muzicală pentru a te îndruma și pentru a hotărâ împreună cu tine ce stiluri ți se potrivesc sau cum ar trebui să abordezi intrarea în showbiz.
Music’sCool îți oferă 4 cursuri actuale, distractive și mai ales foarte utile – indiferent dacă îți dorești o carieră în muzică, vrei să te pregătești pentru un concurs de talente sau ai curiozități legate de pasiunea ta, e locul potrivit pentru tine. Îți punem la dispoziție cele mai noi tehnici din cele mai noi stiluri, materiale didactice, workshopuri bonus, activități în afara cursurilor și îți promitem că ai să faci parte dintr-o comunitate extraordinară.” 

Valorile Music'sCool:

1. Profesionalismul trebuie să se regăsească în munca oricui. Iar cum meseria de solist vocal și cea de instrumentist există și sunt recunoscute ca atare (cel puțin în afara țării), nici de aici nu trebuie să lipsească atitudinea sănătoasă față de activitatea noastră.

2. Actualitate înseamnă să îți pese de domeniul tău, să fii la curent cu cele mai noi tehnici și curente. Înseamnă să ai o imagine de ansamblu și o cultură sănătoasă așa încât să știi unde e locul tău azi. Și poate și mâine.

3. Spirit de echipă. Suntem de părere că toată lumea își are loc în industria muzicală. Vrem să creem o comunitate în care să ne oferim suport sau sfaturi, în care să se nască multe idei și proiecte frumoase.

Acum Music’sCool își deschide porțile pentru o noua promoție.  15 aprilie – marchează data în calendar!

Pornesc noile grupe la Atelier și Fabrică (vezi secțiunea Cursuri), iar la Studio și Scena schimbăm puțin regulile: dacă nu vrei doar la aceste ore, poți să te înscrii oricând!

De asemenea se deschide și secțiunea Junior pentru cei cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani, pentru care Music’sCool are alternative sănătoase, moderne și mult mai cool decât Hanna Montana sau Mamaia Copiilor.

Te poți documenta asupra activităților Music’sCool (karaoke săptămânal, excursia la Măguri Răcătău) pe pagina de Facebook sau poți cere informații suplimentare de la Alexandra la 0741073354 sau pe mail la office@musicscool.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu