luni, 29 iulie 2013

HOT Cooking Studio - Trăieşte. Mănâncă. Iubeşte.




Pe data de 18 iulie, am participat la deschiderea celui mai original restaurant din Afi Palace Cotroceni. Printre atâtea fast food-uri apărute precum ciupercile după ploaie, printre atâtea locații ce servesc mai mult junk food decât healthy food, Hot Cooking Studio e locul ideal dacă vrei cu adevărat o schimbare.

Hot Cooking Studio este un local intim cu un aer fresh, unde relaxarea şi căldura se îmbină excelent cu gustul mâncării gătite de către cei trei Masterchefi. S-a terminat cu mâncarea de proastă calitate, cu serviciile ce lasă de dorit, cu preţurile excesiv de mari şi nejustificate şi nu în ultimul rând cu bucătariile de restaurant mizere.

Aşadar, Petru Buiucă, câștigătorul primei ediții Mastechef  România, împreună cu Alexandru Cîrțu și Mehrzad Moghazehi, au pus bazele proiectului Hot Food & Bar Studio, fiind primul concept de acest gen din țară. Lor li s-au alăturat Sony San și Hory Hung, specialiști ai bucătăriei asiatice, iar împreună au decis să împărtășească din experiența lor tuturor pasionaților de gătit. 



Cei trei au preparat un meniu pe cinste pentru invitaţii aflaţi la lansare - shoturi cu jeleu de fructe şi vodcă, orez cu linte, curmale şi stafide, pâine cu brânză de burduf, chimen şi ceapă roșie, cheesecake. Printre vedetele prezente la acest eveniment s-au numărat: Irina Fodor, Vali Porcișteanu (campion naţional raliu), DJ Miky Love, Dragoş Chircu şi Marcel Lovin (”Vocea României”), dar şi frumoasa blondă Gina Pistol care a şi gătit alături de cei trei, în faţa celor prezenţi.

Ana Maria Alexie de la „Vocea României, precum și Răzvan „Krem” Alexe, fost concurent la „Românii au talent”, au întreținut atmosfera, piperată cu reprize de stand-up de către Daniel „Varză” Ilie. Reprezentanţii de prim rang din partea Ambasadei Vietnamului și Greciei la București, oficialităţi locale, vedetele şi partenerii prezenţi au avut ocazia să deguste din preparate şi să asiste la un show live de îndemânare si măiestrie a celor trei bucătari
 A fost o seară specială, totul a mers ca la carte, întocmai cum ne aşteptam, poate chiar mai bine”, spune Mehrzad. ”Sunt mândru de echipa pe care am format-o şi ne vom strădui să devenim cei mai buni din domeniu.” La rândul lui, Alex spune: ”Wow! Acesta-i primul cuvânt care îmi vine în minte. Ne-am văzut visul cu ochii. Suntem la capătul a opt luni de muncă intensă şi nopţi nedormite, însă entuziasmul nostru depăşeşte orice limită. Oferim entertainment, un loc de relaxare, preparate fresh, un schimb de experienţă şi multă, multă pasiune”.  Povestiri Adevarate



Hot Food & Bar Studio e un concept cu adevărat unic, deoarece acesta e prima locație care oferă cursuri de gătit, sub atenta supraveghere a chefilor. Ideea de bază a cursurilor e să ofere entertainment, relaxare, mâncare bună pe care la sfârșit o poți savura alături de prieteni. Într-o atmosferă cordială și plăcută, ai ocazia să inventezi rețete, să gătești și să faci schimb de experiență. Cursurile se pot realiza atât cu adulți, cât și cu copii.  Alex Cîrțu zis şi “Teacher” promovează acest concept în școli,  unul dintre proiectele sale majore fiind de a include gastronomia în programa școlară și de a le da elevilor posibilitatea să învețe câte ceva despre istoria fiecărui preparat în parte.  Experienţa sa de aproape 6 ani de zile în învăţământ este ceea ce-l atestă şi îl recomandă pentru a fi un bun deschizător de drumuri pentru cei mici.  

De ce să alegi cursurile de gătit de la HOT ? Asemeni aranjamentelor florale, lecțiilor de pian sau origami, și cursurile de gătit pot fi interesante și interactive. Deci la HOT Cooking Studio, sunt multe motive pentru care merită să te înscrii.  Pentru început, aici vei descoperi diferența dintre a găti ceva după o rețetă și a crea instinctiv delicii culinare nebănuite. Aici vei învăța toate trucurile care-ți vor simplifica viața în bucătărie și vei face din gătit una din cele mai distractive activități de care ai avut vreodată parte. Toate ingredientele folosite sunt valorificate la maxim, astfel încât să obții o mâncare ușoară, echilibrată , cu adevărat proaspătă și gustoasă. Plus că ai avantajul să lucrezi cu o echipă tânără și vei dispune de o pregătire profesională asigurată de un instructor cu experiență teoretică și practică.

Unde mai pui că îți poți invita și prietenii să te vadă! Aici pregătești, prepari și mănânci de față cu prietenii, cunoștințele și orice alt invitat! Nu se ascunde nimic si nimic nu se pierde: nici mâncare, nici informație și nici prieteniile legate.
De asemenea, în afara orelor de curs, locația poate fi gazda perfectă în organizarea diferitelor evenimente – de la o seară de relaxare alături de gașca de prieteni, la o cină romantică, team buildinguri și petreceri corporate. Iar cu aceste ocazii, poți beneficia de una din numeroasele oferte existente pentru grupuri. 

Prânzurile şi cinele fac parte şi ele din specialitatea casei. Ești aşteptat să iei prânzul HOT –  în fiecare zi, un preparat diferit, la un preţ foarte accesibil. Acesta se serveşte în regim de bufet, dar pentru comenzi speciale, chefii pot găti şi pe loc. Cina se serveşte în regim de live cooking, în funcţie de ingredientele pe care ei le propun (lucrează cu ingrediente fresh pe care le cumpără în ziua respectivă) şi în funcţie de dorinţele clienţilor. Nu vei găsi două zile la rând acelaşi preparat, aşa că dacă vrei sa vezi de ce sunt în stare, vizitează-i cât mai des. 

În concluzie, ai la dispoziţie o locaţie primitoare, nişte oameni foarte bine  pregătiţi şi pasionaţi în ale bucătăriei şi varii preparate extreme de gustoase şi sănătoase. A şi încă ceva, chiar dacă totul este la vedere, inclusive cuptoarele, care emană un miros demenţial, slabe şanse să pleci de la Hot Cooking Studio cu vreun miros de mâncare impregnat în haine, ci poate doar cu un gust mai bun al papilelor gustative. Şi da, pe mine mă găsiţi în locaţie, des, destul de des.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu