marți, 27 noiembrie 2012

Încep ediţiile LIVE de la Vocea României!

Conform Kantar Media, “Vocea Romaniei” a fost lider detasat de audient ape toate segmentele de public. Ultima  etapa  a Confruntarilor a obtinut la nivelul publicului comercial (publicul din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani) o audienta medie de 12 puncte de rating si o cota de piata de 25.6%, fiind urmat de Antena 1 cu 5.6 puncte de rating si o cota de piata de 11.9%. ProTV si-a mentinut pozitia de lider si la nivelul publicului din mediul urban, obtinand o audienta medie de 9.4 puncte de rating si o cota de piata de 18.6 procente, urmat de Kanal D cu 6.4  puncte de rating si 12.6 cota de piata, si Antena 1 cu 4.7 puncte de rating cu 9.3 procente cota de piata. In Peste doua milioane de telespectatori la nivelul intregii populatii din Romania  au fost cu ochii pe deciziile antrenorilor de la “Vocea Romaniei” in minutul de aur 20:55. La nivelul publicului commercial, in minutul de aur al emisiunii,21:25 , ProTV a obtinut o audienta de 16.1 puncte de rating si o cota depiata de 32.2 de procente.Oare cat de epic ar putea sa sune un duet intre Cristina si Fely?” se intreba retoric Marius Moga inainte de confruntarea dintre Cristina Bondoc si Fely Donose (VIDEO). De-a dreptul iesit din comun, duelul  celor doua voci de exceptia pe piesa “If I ain’t got you” a Aliciei Keys  a reusit sa ridice in picioare chiar si “extrema dreapta”-  Brenciu, care le-a complimentat in mod egal.  Pus intr-o situatie foarte dificila, Moga a ales-o pe cea cu al carei “timbru senzational”, asa cum a apreciat Monica Anghel,  crede ca va putea castiga Vocea Romaniei, Feli.

Smiley isi surprinde din nou invataceii cu un duet plin de energie intre Matei Sorescu si Mihail Gheorghe pe piesa “Would I lie to you”. Brenciu i-a felicitat atat pe cei doi concurenti pentru show-ul oferit, cat si  pe antrenor pentru alegerea piesei . Cu toate ca si-a purtat la gat papusa voodoo norocoasa, Matei a fost cel eliminate. Smiley a decis a inchida “gurile rele” care au spus despre Mihai ca “s-a strambat prea mult” si i-a apreciat atat vocea, cat si implicarea in interpretarea piesei.

Duetul Monicilor - Odagiu, respectiv Merisan - alcatuit de Marius Moga a fost laudat de toti juratii pentru interpretarea “curata”, asa cum a denumit-o Randi, a piesei “Can’t take my eyes off you”. Desi a dat dovada de maturitate pe scena, micuta de doar 16 ani, Monica Merisan, nu a fost la fel de convingatoare pentru antrenor, care a preferat-o, prin comparatie, pe Monica Odagiu.

Smiley n-a fost deloc “Lucky” atunci cand s-a vazut nevoit sa aleaga doar una dintre cele doua voci “senzationale” care au format duetul romantic Tibi Scobiola – Cristina Caramarcu (VIDEO). Interpretarea plina de emotie a facut-o pe Loredana sa le spuna zambind: ”Va potriviti”, iar Moga a denumit sarcina colegului Smiley ”O alegere intre experienta si prospetime”. De aceasta data, siguranta cu care Tibi a evoluat pe scena l-a clasat deasupra Cristinei in ochii antrenorului, iar Brenciu a castigat pariul facut inaintea deciziei cu Monica Anghel, care s-a vazut nevoita sa il scarpine pe spate.

Oana Muntean si Robert Reamzy, ucenicii lui Moga, au stralucit pe piesa “Diamonds and Pearls” a lui Prince (VIDEO).L-ai calarit, ce sa mai”, i-a spus Horia Oanei, care l-a pus intr-o oarecare umbra pe Robert cel sensibil prin interpretarea ei “plina” si volumul foarte ridicat. Cu toate acestea, atat juratii, cat si Moga, au fost atrasi  mai mult de  vocea si “fragilitatea” lui Robert, pe care Horia Brenciu regreta ca nu a avut ocazia sa o vindece: “Armasar faceam din el!”, a glumit acesta.

Maria Cojocaru si Mihai Grigoras au format duetul pe care Horia l-a dedicat lui Cristi Minculescu (VIDEO). Degajati si plini de energie, cei doi “indragostiti muzical”, asa cum i-a sfatuit antrenorul, au facut deliciul juriului pe  piesa “You shook me all night long” . Vocea Mariei a fost cea care l-a “zguduit” mai tare, dupa cum a apreciat si Smiley, pe antrenorul Brenciu, in detrimentul “maestrului in pantaloni scurti”, Mihai. “Maria are cativa asi pe care inca nu i-a scos din maneca”, si-a motivat Brenciu alegerea.

Chimia dintre cuplul Nicoleta – Razvan Stef din echipa Loredanei (VIDEO) s-a simtit foarte bine pe scena cand cei doi au interpretat  piesa “Don’t go breaking my heart”, iar  Monica Anghel s-a declarat dezamagita de faptul ca reprezentatia nu s-a incheiat cu un sarut pasional. Lori a fost, insa, cucerita de “procentul de candoare”, nu de cel de “traforaj”, asa cum a rezumat Cristi Minculescu evolutia duetului, si a decis sa continue drumul catre finala cu Nicoleta.

Daria Corbu si Teodora Secui a fost singura pereche de fete aleasa sa se dueleze de catre antrenoarea Loredana pe hitul verii “Call me maybe”. Criticata de catre Moga si Randi pentru alegerea unei piese care se preta mai degraba unei interpretari in studio, Loredana le-a inchis gura celor doi:  “Eu cred ca poti sa canti si melc-melc-codobelc si sa arati ca ai voce”. Teodora a fost eliminata din competitie deoarece Daria a fost cea care i-a demonstrat Loredanei ca poate sa-si puna in valoarea atat calitatile vocale, cat si atitudinea, apreciata anterior de catre Smiley si Monica Anghel.

Dupa ultima parte a “battle-urilor” in duet a urmat etapa care le-a dat fiori tuturor concurentilor ramasi in competitie - “Cantecul decisiv” -  in urma careia doi dintre cei 7 ucenici alesi de fiecare antrenor au interpretat din nou piesa de la “Auditiile pe nevazute”  pentru a prinde un loc in spectacolele live.

Horia Brenciu a ales sa ii trimita la un ultim duel pe Camelia Sterea si Laurian Manta. Laurian a fost ultimul care s-a salvat si a primit tricoul “Who’s your daddy” de la Horia, alaturandu-li-se lui Vlad Simon, Mariei Cojocaru, Dalmei Kovacs, Juliei Mayaya si Ioanei Cristea pentru a intregi echipa “Brenciana”.

In urma duelului decisiv dintre George Liliac si Laura Gherescu, castigat de frumoasa roscata, echipa lui Smiley a prins conturul final: Tibi Scobiola, Loredana Ciobotaru, Silviu Pasca, Mihail Gheorghe, Andreea Olariu si, nu in ultimul rand, Laura Gherescu – cei 6 care sunt, in viziunea Zambaretului, “cei mai buni, cei mai cantaciosi”.

Moga a vrut sa le vada la “Cantecul decisiv” pe Maria Mirabela Cismaru si Monica Odagiu. Maria a convins printr-un plus de “atitudine si nerv”, intrand in randul celor 6 magnifici ai lui Marius, alaturi de Fely Donose, Vizi Imre, Cezar Dometi, David Bryan si Robert Reamzy.

Echipa Loredanei s-a intregit in urma cantecului decisiv interpretat, pe rand, de catre Ricardo Caria si Nicoleta Gavrilita, cu frumoasa la cravata – Nicoleta. Formula final ape care mizeaza diva blonda este cea formata din Ciprian Teodorescu, Teodor Manciulea, Ana-Maria Alexie, Cristi Nistor, Daria Corbu si Nicoleta Gavrilita.

Sursa: vocearomaniei.protv.ro

luni, 26 noiembrie 2012

Furtună de sentimente!

Vine o vreme când te simţi dezamăgit. Problemă după problemă…se adună. Şi taci, mergi mai departe. Ignori. Problemele se adună în continuare. Una mai mica, treci peste…urmează una mai mare…spui că treci şi peste ea… până când îţi dai seama că s-au adunat prea multe şi că de fapt nu ai trecut peste ele ci le-ai pastrat undeva în sufletul tău într-un colţ. Iar când realizezi lucrul ăsta e deja prea târziu… deja eşti dezamăgit, amărât…te întrebi cu ce ai greşit şi nu ştii răspunsul.Cam aşa mă simt eu acum. Aparent, nu am motiv de dezamăgire. În sufletul meu însa s-au strâns atâtea lucruri pe care le-am păstrat doar pentru mine, iar acum simt cum ies la suprafaţă una câte una. Le las să iasă, este singura soluţie de a ma descarca…
Ceea ce nu înţeleg însa este motivul care a declanşat aceste trăiri în acest moment. Un motiv simplu, mărunt…ca orice alt motiv mic pentru “probleme” mari.

Înteleg însa că mă afectează atât de mult pentru că vine din partea unei persoane foarte dragi mie. E imposibil ca atunci când cineva drag îţi spune că l-ai dezamăgit (pentru un motiv stupid care nici măcar n-ar trebui să existe) să nu te simţi aiurea.
Şi mă întreb: cu ce am greşit? Cu nimic. Numai că fiecare poate interpreta un lucru sau altul în felul său. Cateodată suntem supăraţi…s-au adunat multe în jurul nostru, lucruri care ne apasă, iar la un moment dat trebuie să iasă la lumină.

Dar cât de “bine” ne fac aceste dezamăgiri? Cu toate că dezamăgirea nu este “buna” mă gandesc la ea în felul următor: atunci când te simţi dezamăgit stai şi te gandeşti de ce te simţi aşa. Sau atunci când te afectează ceva şi eşti dezamăgit…realizezi totuşi care este rostul acestor sentimente.

Una peste alta, chiar dacă acum mă simt aiurea, am învatat ceva din furtuna de sentimente contradictorii pe care le-am avut în ultimele 2 ore: viaţa nu este mereu aşa cum o percepi tu. Poate pentru tine este, însa pentru cei dragi ţie s-ar putea sa nu fie. Poate că tu ai învaţat să traieşti şi să gândeşti într-un anumit fel. Însă poate persoanele dragi ţie (persoane care îţi vor doar binele), te percep în alt fel. Cateodată acestea cred că te-ai schimbat, că nu mai esti cel/cea pe care îl/o ştiau. Şi ştii ceva? Poate că au dreptate. Gandeşte-te dacă te afectează în vreun fel acest lucru.

Cum eşti tu? Stăpân pe tine, cu dorinţe de viaţa şi strategii de “facut faţă” tuturor obstacolelor?
Sau poate eşti o persoană influenţabilă, care ia în considerare tot ce aude în jur.
Poţi fi oricum îţi doreşti şi oricum te simţi bine. Nu îi neglija pe cei dragi însa, chiar daca nu te percep aşa cum eşti sau aşa cum vrei tu să fii. Întelege-i şi pe ei: îţi vor binele, însa nu îţi înteleg în totalitate felul de a fi. Acesta este un lucru minunat, chiar dacă nu crezi.

E minunat să fim diferiţi. Dacă am fi toţi la fel ne-am plictisi. Şi n-ai vrea să ai o viaţa plictisitoare, nu-i aşa?
Este important să înveţi din întamplări şi mai ales din “dezamăgiri”. Atunci când ai o perioada mai grea sau cţnd crezi că nu ai s-o scoţi la capat…gandeşte-te la ce înseamna acest lucru pentru tine şi caută soluţia. Ai să vezi ca vei avea soluţia atunci când nici nu te aştepţi!

joi, 22 noiembrie 2012

Am obosit să mă prefac că sunt bine!Sunt momente în viaţă când am obosit să mai luptăm. Am obosit să ne mai punem întrebări, să mai răspundem şi să aflăm de ce trăim. Ne târâm paşii obosiţi pe coridorul tăcerii şi căutăm să vedem lumina de la capătul tunelului. 
Umerii ne sunt lăsaţi de poverile care ne apasă şi faţa este ridată de prea multă îngrijorare. Oftăm, şi, odată cu oftatul încercăm să dăm afară tot ce ne frământă. Respirăm sacadat, privim în jur şi realizăm că am obosit. Nu mai suntem acei luptători de altădată care nu se îngrijorau din toată nimica. Nu mai suntem în stare să stăm în prima linie de atac, ci, ne fofilăm pe undeva prin spate. Am vrea ca măcar iluzia puterii să o avem, dar şi aceea s-a spulberat. Ne încurajăm, mai facem câţiva paşi din ambiţie, după care ne oprim din nou. Pur şi simplu nu merge! 
Oricât am nega că nu am obosit, adânc, în sufletul nostru ştim că ne simţim ca o frunză în descompunere: putredă şi ruginie. Mergem la doctori, psihologi, psihiatri pentru că vrem soluţii. De ce nu putem pur şi simplu să ignorăm starea de moleşeală care ne cuprinde trupul şi sufletul şi să mergem înainte? Trist este că nici ei nu au o soluţie. De ce? Pentru că şi ei sunt obosiţi, au obosit să caute soluţii şi au obosit să admită că sunt puternici, că deţin răspunsuri. Şi, un om obosit, cum ar putea ajuta un alt om obosit?
Totuşi…continui. Mergi pe stradă cu paşi vioi ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, râzi la glumele făcute, te amesteci prin mulţime şi zi de zi tragi de tine spunându-ţi: ”Am să ignor acest sentiment. Va dispărea el odată şi odată. Merge şi aşa.” Ştii cum e? Imaginează-ţi că ai o mână care te doare. Tu ignori durerea. Ea persistă. Peste câteva săptămâni, mâna se înegreşte. Ignori şi acest lucru. Durerea ţi-a urcat până la umăr şi toată mâna îţi este amorţită. Peste câteva zile, mori. Cauza: mâna care te durea la început.
Să nu crezi că dacă ignori sentimentul de oboseală acesta va dispare. Trebuie să faci faţă realităţii! E greu, ştiu. Mai ales pentru oamenii energici, obişnuiţi să deţină controlul şi să fie mereu pregătiţi de luptă. Dar…de ce să ne minţim singuri? Vine vremea când trebuie să tragem puţin pe dreapta, să ne odihnim, să aflăm cauza oboselii şi să mergem mai departe. Doar aşa vom putea să redevenim ce am fost! Data viitoare să nu-ţi fie frică să te uiţi în oglindă şi să spui: Am obosit! Toţi o facem…